30 Jun 2010

WHY ALLAH (if I may) ALLOWS PAIN

UF dapat emel yang diforward daripada seorang rakan... ceritanya cukup bagus untuk difikir dan dihayati bersama... selamat membaca!!!

-----------------------------------------

This is one of the best explanations of why ALLAH allows pain and suffering that I have seen...

A man went to a barbershop to have his hair cut and his beard trimmed. As the barber began to work, they began to have a good conversation. They talked about so many things and various subjects. When they eventually touched on the subject of God, the barber said:
"I don't believe that ALLAH (God) exists."

"Why do you say that?" asked the customer. "Well, you just have to go out in the street to realize that God doesn't exist. Tell me, if God exists, would there be so many sick people? Would there be abandoned children?

If God existed, there would be neither suffering nor pain. I can't imagine a loving God who would allow all of these things." The customer thought for a moment, but didn't respond because he didn't want to start an argument. The barber finished his job and the customer left the shop.

Just after he left the barbershop, he saw a man in the street with long, stringy, dirty hair and an untrimmed beard. He looked dirty and unkempt. The customer turned back and entered the barber shop again and he said to the barber:
"You know what? Barbers do not exist." "How can you say that?" asked the surprised barber. "I am here, and I am a barber. And I just worked on you!" "No!" the customer exclaimed. "Barbers don't exist because if they did, there would be no people with dirty long hair and untrimmed beards, like that man outside."

"Ah, but barbers DO exist! That's what happens when people do not come to me." "Exactly!" affirmed the customer. "That's the point! ALLAH, too, DOES exist!
That's what happens when people do not go to Him and don't look to Him for help. That's why there's so much pain and suffering in the world."

BE BLESSED & BE A BLESSING TO OTHERS !!!!!!!

---------------------------------------------------------------

Dapatkan nasyid, e-book dan produk-produk digital lain di:

16 Jun 2010

DIMASHQU (20)

Beberapa kali aku terjaga kerana merasakan begitu lama aku tidur. Setiap kali terjaga, aku tertanya-tanya waktu subuh dah masuk atau belum. Lebih kurang 4.30 pagi aku terjaga dan bersiap-siap untuk ke masjid bagi menunaikan solat subuh. Terasa puas aku tidur selepas seharian keletihan kerana baru sampai di bumi Syria. Subuh pagi itu begitu sejuk kerana hujan turun.

Selepas bersiap, aku menuju ke masjid dalam keadaan hujan renyai-renyai. Aku membaluti diriku dengan sehelai kain selimut untuk mengelakkan basah. Menggigil juga aku kesejukan yang amat sangat sepanjang perjalanan menuju ke masjid.

Selepas menunaikan solat subuh, aku pulang ke rumah. Isteri dan anakku juga sudah bangun. Yang paling bestnya isteriku dahpun masak nasi awal pagi tu. Ye lah kelmarin sejak sampai ke Syria, aku dan keluarga belum menjamah nasi. Ni lah pertama kali aku makan nasi betul-betul lepas subuh dalam hidupku.

Isteriku hanya masak ringkas, sardin, telur goreng dan ikan bilis. Walaupun ringkas tapi kami sekeluarga makan cukup berselera kerana lapar sangat. Lepas makan nasi, minum pula syai (teh) panas. Ketika tu terasa nikmat hidup sebagai seorang hamba Allah.

Dapatkan nasyid, e-book dan produk-produk digital lain di:

04 Jun 2010

muslimdigital.com dilancarkan

Bismillahirrahmanirrahim
Dengan rendah diri dan penuh kesyukuran kepada Allah S.W.T, laman http://www.muslimdigital.com/ dilancarkan secara rasmi. Ia bakal menjadi platform dakwah dan muamalat bagi pencinta Islam.
Apa yang boleh anda perolehi di sini?
- Nasyid.
- E-book.
- Wallpaper Islamik.
- Ceramah (coming soon).
- Foto Islamik (coming soon).
- Membaca & mendengar bacaan al-Quran.…
dan macam-macam lagi (produk baru akan sentiasa ditambah, Insya Allah).
Peluang Jana Pendapatan!!!
- Terdapat banyak produk percuma.
- Terdapat juga produk untuk dijual.
Jadilah affiliate (ejen pemasaran) MuslimDigital dan anda berpeluang mendapat komisen bagi setiap jualan yang dibuat melalui link affiliate anda. RM10 instant cash bonus juga diberikan bagi setiap pendaftaran affiliate baru.Anda boleh mempromosi MuslimDigital di footer signature, yahoogroup, blog, facebook dll. Banner untuk membantu promosi telah disiapkan untuk anda.

Bagi ustaz, ustazah, pensyarah, pendakwah, masjid, surau, persatuan dll yang mahu menjana pendapatan daripada produk digital juga boleh menjadikan MuslimDigital sebagai platform untuk memasarkan produk anda. Hanya perlu hasilkan ebook Islam, rakamah ceramah, rakamah kuliah dll kemudian pasarkannnya di MuslimDigital dengan sedikit komisen diambil.

Kenapa MuslimDigital?
MuslimDigital mengutamakan khidmat kepada umat Islam di samping menjana ekonomi.
Beberapa ciri utama MuslimDigital ialah:
- Menggunakan sistem hampir 100% automatik. Beli, bayar & terus download (kecuali jika pilih untuk bayar manual).
- Sistem shopping cart yang mudah.
- Sistem affiliate 2 tiers yang menggunakan cookies sehingga 90 hari.
- Sistem bulk viral inviter yang memudahkan kerja promosi.- Banyak freebies!dan lain-lain lagi.
UF mengalu-alukan sebarang pandangan dan komen mengenai MuslimDigital.
Tunggu apa lagi, lawatilah http://www.muslimdigital.com/ sekarang!